Dėl SEPA diegimo sausio pradžioje galimi laikini duomenų apie sumokėtus mokesčius atvaizdavimo netikslumai

2015 m. gruodžio 30 d., Vilnius. Valstybinė mokesčių inspekcija prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos (toliau – VMI) primena, kad nuo sausio 1-osios Lietuvos bankai jungiasi į mažmeninių mokėjimų sistemą, kuri atitinka bendros mokėjimų eurais erdvės reikalavimus (SEPA). Dėl šių naujovių metų pradžioje galimi laikini duomenų apie įmonių ir gyventojų sumokėtus mokesčius atvaizdavimo netikslumai mokesčių mokėtojo kortelėje.

„Mokesčių mokėtojai turėtų nesibaiminti, jei pirmosiomis metų dienomis laiku sumokėję mokesčius savo apskaitos kortelėse nedelsiant neišvys sumokėtų sumų. Taip gali įvykti dėl didelio duomenų kiekio apsikeitimo su naująja mažmeninių mokėjimų sistema, kuria nuo metų pradžios naudosis bankai”,– pasakoja VMI viršininko pavaduotoja Vilma Vildžiūnaitė pažymėdama, jog, net ir tuo atveju, jei duomenys apie laiku sumokėtus mokesčius būtų vėluojami atvaizduoti, VMI apie jų sumokėjimo datą informaciją gaus, todėl jei mokesčių mokėtojas savo prievoles įvykdys laiku – delspinigių neskaičiuos.

VMI primena, kad Mokesčių inspekcijos svetainėje, adresu www.vmi.lt/cms/mokejimu-pavyzdziai-nuo-2016-m gyventojai ras bankinių mokėjimų ruošinių pavyzdžius, kaip nuo 2016 m. sausio 1 d. teisingai sumokėti Mokesčių inspekcijos administruojamus mokesčius. Į mokėjimų formavimo pakeitimus atkreipti dėmesį turi ir tie gyventojai, kurie mokės administracines bei kitas baudas.

VMI primena, kad savarankiškai aktualią informaciją mokesčių klausimais, seminarų dalijamąją medžiagą, paaiškinimus ir komentarus galima rasti adresu www.vmi.lt. Pasikonsultuoti su VMI specialistais mokesčių klausimais galima  paskambinus telefonu1882 arba +370 5 255 3190. Telefonu suteikta konsultacija yra lygiavertė rašytinei, nes pokalbiai yra įrašomi bei saugomi 5 metus.

Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *